Uudet alokkaat

Uudet alokkaat astuivat saarelle heinäkuun alussa. Keltanokkien näkeminen milloin missäkin P-kauden koulutuksissa on kyllä yllättävän piristävää. Nyt ymmärrän kotiutumassa olleen 2/12 –miehistön leveät virnistykset aina kun he näkivät meitä milloin missäkin tammikuun aikana.

Yllättäen uusista alokkaista alkoi heti liikkua kaiken maailman tornihuhuja, tornareita. Kaikki samat vuosittaiset vitsit lähtivät liikkeelle, mutta kuolivat yhtä nopeasti kuin aina ennenkin.

Suurin osa ensimmäisistä huhuista koski taas kerran palveluksensa aloittaneita naisia; kenellä oli ollut mitäkin erikoista mukana portille tullessa ja kuka oli kuulemma tehnyt mitäkin. Jostain syystä naisen saapuminen armeijaan on vieläkin ”erikoistapaus” aina varusmiehistä palkattuun henkilökuntaan asti ja kaikkia arvostellaan heti alkuun hyvin kovin sanankääntein. Jotenkin vaikuttaa siltä, että koko organisaatio ei oikein osaa vieläkään suhtautua käytännön tasolla oikein mitenkään siihen, että palveluksen aloittaa joka saapumiserässä myös joukko vapaaehtoisia naisia.

Oli miten oli, muutama palveluksen ”helpottumiseen” liittynyt huhu osoittautui todeksi: esimerkiksi uuden saapumiserän alokkaiden punkkia tai pinkkoja ei saa enää Kaartissa ”räjäyttää” tai edes kääntää väärin tehtyä osaa nurin. Nykyään väärin tehdyn punkan tai pinkan päälle jätetään pelkästään lappu – tai huomautetaan suullisesti – siitä, että homma on väärin hoidettu. Aiemmin käytössä ollut ”räjäyttäminen” tarkoitti sitä, että huono suoritus tuhottiin vetämällä lakanat sängystä tai avaamalla taiteltu pinkkalakana. Pieni juttu, mutta muuttaa osaltaan koko kasarmikäyttäytymisen kulttuuria uuteen suuntaan.

Heinäkuussa oli todella, todella hiljaista. Virastoajat vaikuttavat myös minun hommiini huomattavan paljon ja se, että koko Suomi on heinäkuun lomalla näkyi täälläkin. Viikoittaisten rutiinihommien lisäksi ei suoraan sanottuna ollut paljonkaan tekemistä.

Hiljaisuudestaan huolimatta heinäkuu oli oikeastaan ihan leppoisa kuukausi. Hakuaika viestinnän erityistehtäviin alkoi alokkaiden astuttua palvelukseen ja se on teettänyt jonkin verran töitä. Suurimpana savottana on ollut rekrytointikiertueen järjestäminen ja varsinaisilla rekrytointikeikoilla käyminen.

Kävin itse puhumassa kahdelle komppanialle alokkaita ja se oli oikeastaan todella piristävää vaihtelua toimistossa hengailemiselle. Olisin halunnut lähteä useammallekin keikalle, mutta jostain syystä jouduin jäämään toimistolle. Olen oman porukkani hakukoordinaattori – tai jotain vastaavaa – joka on käytännössä vain synonyymi paskanakkikoneelle. Minkäs teet.

Oikeastaan tällä hetkellä ei ole paljoakaan sanottavaa mistään. Päivät vain tuntuvat soljuvan – vaikkakin todella hitaasti – pikku hiljaa ohi. Tämä homma alkaa olla jo niin nähty, että enää ei oikeastaan edes jaksa pahemmin hajota aamuihinsa, toisin kuin vielä joskus sadan aamun paikkeilla.

Viimeiset lomat ovat vielä käyttämättä ja lähdenkin tänään viikoksi muihin maisemiin miettimään sitä, mitä kaikkea tarvitsisi tehdä kunhan pääsen reserviin. Palvelusta on enää alle viidennes jäljellä, ja reservin aurinko alkaa jo ihan oikeasti nousta.

Mainokset

Tietoja rtdlz

90-luvun alussa syntynyt mies, joka soittaa parissa bändissä ja haluaa isona poliisiksi.
Kategoria(t): Erikoiskomennusjoukkue, fiilistely, J-kausi, Kaartin jääkäri, kasarmi, Miehistö, Pääesikunta, Rantala, Santahamina Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Uudet alokkaat

  1. joni sanoo:

    itellähän vasta tammikuussa inttiin meno, mutta sitä ootellessa =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s