Mikä fiilis, Rantala?

Kirjoitan tätä keskellä yötä, sillä minua ei nukuta. Palvelukseen astumiseen on enää hetki aikaa, ja pikku hiljaa inttiin liittyvät asiat ovat alkaneet pyöriä päässä käytännössä koko ajan. Ajatukset ovat oikeastaan muuttuneet sitä sekavammiksi, mitä lähempänä varsinainen lähtö on. Suurin osa kavereista muutamaa hipinretaletta lukuunottamatta lähtee myös tänään, joten polttavimmat puheenaiheet lienevät selvillä. Käytännön asioiden ja miehekkäiden keskusteluiden (tiedätte kyllä) lisäksi päässä on pyörinyt myös kaikenlaista jännää todennäköisesti siksi, että lähdön läheneminen on alkanut pikkuhiljaa näkyä käytännön elämässä. Kuten Viltsu sanoi, lähdön läheneminen näyttää tällä hetkellä enää tunteja ja minuutteja kuukausien sijaan.

Puolisen vuotta sitten en oikeastaan ajatellut koko asiaa millään lailla, keskityin täysillä ihan muihin juttuihin. Töissä ja muualla sai tietysti tasaisin väliajoin vastata lähtöni ajankohtaa koskeviin kysymyksiin, mutta sen enempää asia ei oikeastaan ollut edes esillä. Ensimmäinen iso askel inttiä kohti oli tukan leikkaaminen, jonka hoidin jo marraskuun alussa eräänlaisena käytännön pilana ja halpamaisena julkisuustemppuna: Shiraz Lane julkisti toisen EP:nsä, ja vetäisin pitkän tukan pois julkkarikeikkaa varten. Toimi, sillä sain keikan jälkeen muun muassa muutaman litsarin ratkaisuni johdosta.

Joulukuussa postilaatikkoon tipahti alokaskysely, jonka mukana myös lappunen joka kehotti liittymään oman saapumiseräni Facebook-ryhmään, joka paljasti vielä suuremman joukon tuttuja tulevia palveluskavereita. Lähtö alkoi pikkuhiljaa tuntua hieman konkreettisemmalta, kun ryhmä alkoi hiljalleen aktivoitua kysymysten, neuvojen ja vinkkien suhteen. Jouluna palvelukseen astuminen alkoi pyöriä huomattavasti enemmän ajatuksissa, enkä suoraan sanottuna kuunnellut omaan palvelukseeni liittyviä keskusteluja kovin mielelläni: halusin pureskella asiaa itsekseni.

Vuodenvaihteen tienoilla lopetin työt, joka lisäsi konkreettista lähdön lähenemisen tunnetta huomattavasti. Oli mukavaa lähteä, kun sai matkaansa ison kasan neuvoja kokeneilta työkavereilta sekä yläfemmoja että onnentoivotuksia muilta, joihin olen työni kautta tutustunut. Osasta on tullut hyviä kavereitani jopa työn ulkopuolellakin, joten oli kiva nähdä heitä viimeistä kertaa hetkeen. Työtilanteen takia ylipäänsä on hyvä aika lähteä inttiin: koko ala elää jälleen kerran asiakassuhteissa muutoksen aikaa, ja liikehdintä ehtii todennäköisesti tasaantua minun palatessani työmarkkinoille. Sinänsä on myös mukava astua palvelukseen sillä vakkarin sopimusta ei voi katkaista, joten töitä on tarjolla heti kotiuduttuani.

Viimeisen viikon aikana olen lähinnä lomaillut: treenannut, valmistellut hiljalleen lähtöäni, viettänyt paljon aikaa tyttöystävän kanssa sekä nähnyt muita kavereitani sekä soittanut pari keikkaa. Erityisen piristävää oli nähdä erästä vanhaa ystävää, jota en enää nykyään kovin usein näe. Hänen neuvonsa palvelusta varten olivat myös pirun hyödyllisiä. Shiraz Lane oli myös mukava löydä tauolle tikkurilalaisille hyvinkin rakkaassa Ravintola Pormestarissa, jonne oli saapunut taas iso läjä kavereita. Hyvät bileet, jopa herra Nevalainen oli lähes eturivissä persettään keikuttamassa.

Eilen tai toissapäivänä en jaksanut tehdä oikeastaan mitään sen hyödyllisempää: nukuin pitkään, kävin yhden työkaverin läksiäisissä, leikkasin tukkani ja kävin ostamassa vielä viimeiset jutut ennen lähtöä. Puolensa ja puolensa tässäkin hiusmallissa: näyttää aivan käsittämättömän typerältä – ja onneksi saa tästä vähän kasvaakin ennen kuin joutuu taas leikkaamaan – mutta on kyllä varmasti käytännöllinen. Ei tarvitse paljoa käyttää aikaa pesemiseen tai kuivattamiseen. Käytännön tasolla olen siis aika lailla valmis kävelemään huomenna porteista sisälle. Mutta mites ne fiilikset?

Toisaalta haluan lähteä ja hoitaa intin pois alta, toisaalta taas tiedän että minulla olisi parempaakin tekemistä kuin istuskella kasarmilla tekemättä mitään. Samalla haluan lähteä täysin uuteen paikkaan ja saada aivan uusia kokemuksia, samalla taas haluaisin jäädä tänne ja jatkaa siviilielämässäni eteenpäin. Tietyssä mielessä haluan että minut repäistään pois siviilielämän rytmistä aivan uudenlaiseen maailmaan, mutta samalla minua hieman huolestuttaa se, miten Suomen Suurin Leikkikoulu onnistuu sekoittamaan siviilielämääni, jossa riittäisi tekemistä jo ihan muutenkin. No, hyvin paljon selviää vasta seuraavan parin viikon kuluttua.

Tämänhetkinen olotilani onkin varsin perverssi sekoitus vitutusta, uteliaisuutta, halukkuutta ja haluttomuutta lähteä. Jossain määrin hieman haikea olo jättää siviilielämä taakseni, vaikka ajatuksena ”siviilielämän jättäminen” onkin ihan korni. Nykyään kasarmilta pääsee jo niin pian pois ensimmäisen kerran, että varsinaisesta siviilielämän jättämisestä ei oikein tohdi puhua. Tyttöystävääkin nään jo ensi viikonloppuna, joten oikeastaan mitään vinguttavaa ei pitäisi ollakaan. Onpahan silti: päällimmäinen tunne on tällä hetkellä uteliaisuus. Suoraan sanottuna jo aika rehellisesti ärsyttää, ettei intti ala jo, koska en tiedä koko touhusta vielä yhtään mitään. Pelkkien kuulopuheiden ja verrattain niukkojen neuvojen varassa eläminen on ruvennut ärsyttämään viimeisen parin päivän sisällä. Suoraan sanottuna huvittaisi skipata tämän päivän lisäksi koko ensimmäinen palvelusviikko, että päästäisiin tositoimiin ja palvelus näyttäisi oikean luontonsa ja vaikutuksensa itseni ja muiden suhteen.

Sitten vielä yksi käytännön asia: kumpikaan meistä ei ota läppäriä mukaan ensimmäiselle kahden tai kolmen viikon pituiselle kiinniololle, joten kirjoittelemiselle tulee pienoinen tauko näin heti alkuun, ellemme jaksa näpräillä puhelimilla jonkinlaisia lyhyitä päivityksiä. Yrittäkää silti kestää, tätä herkkua on kyllä vielä luvassa lisää. Jos siis Valdemar-Kaikkivaltias-Nevalaisen persii kaikessa pehmeydessään pienoisen revittelyn kestää.

Mainokset

Tietoja rtdlz

90-luvun alussa syntynyt mies, joka soittaa parissa bändissä ja haluaa isona poliisiksi.
Kategoria(t): fiilistely, Rantala Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s